Sofie Bhatti

Dr. Bhatti studeerde af als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Gent) in 1998.

Van 1998 tot 2006 werkte zij als assistente aan de Vakgroep Kleine Huisdieren van diezelfde Faculteit. Haar interesse ging vooral uit naar neurologie en endocrinologie. Het vak neurologie werd haar aangeleerd door haar mentor, Prof. Luc Van Ham.

In 2006 verdedigde Dr. Bhatti haar doctoraat aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht o.l.v. Prof. Ad Rijnberk en Dr. Hans Kooistra.

Direct daarna werd ze Kliniekhoofd Neurologie aan de Vakgroep Kleine Huisdieren (Universiteit Gent).

Dr. Bhatti is lid van de European Society of Veterinary Neurology (ESVN). Zij was organisator van de “Electrophysiology course” (Merelbeke, 2012) en de “25th Annual Meeting of the ESVN/European College of Veterinary Neurology (ECVN)” (Gent, 2012).

Dr. Bhatti is actief lid van de in 2015 opgerichte “International Veterinary Epilepsy Task Force”, een internationaal team van dierenartsen en wetenschappers die zich hebben verenigd voor het realiseren van gestandaardiseerde richtlijnen voor onderzoek, diagnose en behandeling van epilepsie bij de hond en kat.

In 2017 richtte Dr. Bhatti “Epicentrum” op.

Begin 2018 werd Sofie Bhatti redacteur van het gerenomeerde internationale wetenschappelijk tijdschrift 'The Veterinary Journal'.

Dr. Bhatti was en is promotor van verscheidene doctoraatsstudenten en specialisten in opleiding en (mede-)auteur van meerdere wetenschappelijke publicaties in nationale en internationale tijdschriften. Ze is daarenboven een frequent gevraagd spreker op nationale en internationale congressen/symposia.

Haar taken omvatten zorg voor patiënten met neurologische ziekten, onderwijs in neurologie, neurologisch advies geven aan collega dierenartsen, en onderzoek rond epilepsie. Ze heeft een bijzondere interesse in de aanpak/behandeling van patiënten met therapieresistente idiopathische epilepsie door middel van neuromodulatie (nervus vagus stimulatie, transcraniële magnetische stimulatie). Hiervoor is een nauwe samenwerking aanwezig met het team neurologen van het UZGent (o.l.v. Prof. Paul Boon en Prof. Kristl Vonck). 

Meer informatie omtrent onderzoek

Nieuwsbrieven

Voor de eigenaar

Voor de dierenarts

Menu sluiten